Hvem er Janus

Hvem er Janus

Jan Janus Langthjem

Hvem er Janus og hvad er historien bag ’Happy Art by Janus’?

 

Jan Janus Pedersen Langthjem er født 16. marts 1959 i Frederikshavn.

Janus er vokset op i en trygt hjem og han husker sin barndom som værende god og præget af positiv livsindstilling. Janus havde altid papir og blyant med sig og kreerede ivrigt tegninger, som alle havde en historie med sig.

 

Kærligheden til at lave kunstneristiske tegninger varede ved og skubbede derfor tidligt Janus i retning af en karriere som grafiker og illustrator. Over 40 år er det blevet til i denne branche. År, der har bragt ham vidt omkring både opgavemæssigt og geografisk. Janus har været leder af tegnestue, undervist i grafik, samt lavet utallige bestillings- og freelanceopgaver, herunder flere gange for Disney koncernen. Janus har også løst kreative opgaver i bl.a. Polen, Ungarn, Tjekkiet, Sverige m.m.

 

Janus' kreative livsrejse, fra barndommen og til "Happy Art by Janus", begyndte, for nogle år siden, da han, i sin mors gemmer, fandt en tegning han selv havde tegnet som 4-årig - en tegning fuld af glæde, håb og uskyld.

 

Denne tegning blev en central inspirationskilde, hvor Janus bruger essensen af tegningens ånd til at udvikle hele fabeluniverset omkring Happy Art by Janus - alle malerier med barndommens håb, livsglæde og uskyld. Hvert enkelt maleri har en bestemt historie der har til formål at få smil og glæde frem i en verden, der ofte forekommer overfladisk.

 

Det kunstneriske mål for Janus er dermed, via både værkernes udseende og deres titler, at opfordre beskueren til at genfinde barndommens livsglæde og positivisme.

 

Janus' yndlingscitat fra Astrid Lindgrens 'Pippi Langstrømpe';

 

”Det har jeg aldrig gjort før, så det klarer jeg helt sikkert”